Třešně v želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešně v želé
Třešně v želé
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17450 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Krém | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
450 ml | Smetana 6% (do kávy) |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Třešně v želé | |
425 g | Kompot třešňový |
1 polévková lžíce | Poleva čokoládová |
4 polévková lžíce | Sherry brandy |
142 g | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 404,0mg |
Draslík | 200,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Kompot třešňový, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 6% (do kávy), Sherry brandy, Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešně v želé postup přípravy receptu:
1 | Z třešňového kompotu slijeme šťávu, dolijeme vodou na 600 ml. Vlijeme do hrnce, dáme na plotnu a přidáme kostky želé, mícháme, až se rozpustí. Potom hrnec z plotny odstavíme. |
2 | Do želé vmícháme sherry, směs přelijeme do mísy, zakryjeme, dáme do lednice vychladit. Chladíme asi hodinu, občas promícháme. |
3 | Když želé trochu zhoustne, lehce do něj zamícháme třešně. Směsí naplníme formičky, zakryjeme a necháme v lednici, dokud želé dobře neztuhne, nejlépe přes noc. |
4 | Mezitím připravíme krém: do hrnce dáme žloutky, cukr a metlou vše spojíme, přilijeme kávovou smetanu, na mírném ohni zahříváme, za stálého míchání, až směs zhoustne. Nesmí se však vařit! Hrnec odstavíme a přimícháme tresť. Necháme vychladnout, vložíme do lednice. |
5 | Před podáváním želé vyklopíme z formičky na dezertní talířek nebo misku, okolo dáme krém. Můžeme dozdobit čokoládovou omáčkou a citrusovými hoblinkami. |
Poznámka
Servírujeme studené. Místo krému můžeme použít 300 ml šlehačky.