Jednoduchý recept

Broskve dušené v růžovém víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17453

Ingredience

8 ks Bobkový list
6 ks Broskve
1 ks Citrony
75 g Cukr krupice
600 ml Víno růžové

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
10% Sacharidy 34 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 5 mg
4% Bílkoviny 2 g

Broskve dušené v růžovém víně postup přípravy receptu:

1

V širším teflonovém hrnci smícháme vodu, víno, cukr, bobkové nebo muškátové listy a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu.

2

Broskve ponoříme na 15 sekund do vařící vody, ihned je přendáme do studené vody, vyjmeme a oloupeme.

3

Nato je vložíme do směsi v hrnci, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a 5 - 10 minut dusíme, občas hrncem zatřeseme.

4

Naběračkou přendáme broskve i se šťávou do mísy, zakryjeme, necháme 6 hodin (nebo i přes noc) v lednici.

5

Před podáním odstraníme lístky koření. Broskve servírujeme v miskách s trochou šťávy.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept