Broskve dušené v růžovém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve dušené v růžovém víně
Broskve dušené v růžovém víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17453 |
Ingredience
8 ks | Bobkový list |
6 ks | Broskve |
1 ks | Citrony |
75 g | Cukr krupice |
600 ml | Víno růžové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 444,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Broskve, Citrony, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve dušené v růžovém víně postup přípravy receptu:
1 | V širším teflonovém hrnci smícháme vodu, víno, cukr, bobkové nebo muškátové listy a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu. |
2 | Broskve ponoříme na 15 sekund do vařící vody, ihned je přendáme do studené vody, vyjmeme a oloupeme. |
3 | Nato je vložíme do směsi v hrnci, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a 5 - 10 minut dusíme, občas hrncem zatřeseme. |
4 | Naběračkou přendáme broskve i se šťávou do mísy, zakryjeme, necháme 6 hodin (nebo i přes noc) v lednici. |
5 | Před podáním odstraníme lístky koření. Broskve servírujeme v miskách s trochou šťávy. |
Poznámka
Servírujeme studené.