Jednoduchý recept

Vinné hrozny v citrónovém želé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17454

Ingredience

2 ks Citrony
350 g Hroznové víno
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
450 g Sýr krémový
120 g Víno bílé
2 balení Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 514kJ
4% Sacharidy 15 g
43% Tuky 32 g
9% Sodík 183 mg
8% Bílkoviny 5 g

Vinné hrozny v citrónovém želé postup přípravy receptu:

1

Ve 150 ml vařící vody rozpustíme jedno želé, vložíme do mixéru, přidáme krémový sýr, smetanu, nasekanou mátu, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu ze dvou velkých citrónů.

2

Směs nalijeme do rozevírací dortové formy o průměru 20 cm, zakryjeme a dáme do lednice. Necháme tuhnout asi 1 hodinu.

3

Mezitím v míse rozpustíme druhý balíček želé v 600 ml vařící vody. Zchladíme, aby želé bylo vychladlé, ale ne ztuhlé (přibližně hodinu).

4

Zelené hroznové víno a 120 g modrého rozkrájíme po délce na půlky a vyjmeme semínka. Zbytek modrého vína nasekáme nebo nastříháme na malé kousíčky a dáme do lednice.

5

Víno naskládáme na tvarohový podklad ve formě do tvaru hroznů. Opatrně nalijeme na hrozny želé tak, aby je celé pokrylo, ale nesmějí v něm plavat. Formu zakryjeme a necháme v lednici, až želé úplně ztuhne, asi 20 minut. Zbylé želé necháme při pokojové teplotě, aby zůstalo tekuté.

6

Nalijeme ho na hrozny, zakryjeme a dáme na 3 hodiny do lednice. Před podáváním vyjmeme dezert z formy a ozdobíme ho kousíčky hroznů.

Poznámka

Servírujeme studené. Želé použijeme o obsahu 142 g v jednom balení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept