Vinné hrozny v citrónovém želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinné hrozny v citrónovém želé
Vinné hrozny v citrónovém želé
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17454 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Citrony |
350 g | Hroznové víno |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
450 g | Sýr krémový |
120 g | Víno bílé |
2 balení | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 103,1mg |
Draslík | 208,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 791,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hroznové víno, Sýr krémový, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinné hrozny v citrónovém želé postup přípravy receptu:
1 | Ve 150 ml vařící vody rozpustíme jedno želé, vložíme do mixéru, přidáme krémový sýr, smetanu, nasekanou mátu, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu ze dvou velkých citrónů. |
2 | Směs nalijeme do rozevírací dortové formy o průměru 20 cm, zakryjeme a dáme do lednice. Necháme tuhnout asi 1 hodinu. |
3 | Mezitím v míse rozpustíme druhý balíček želé v 600 ml vařící vody. Zchladíme, aby želé bylo vychladlé, ale ne ztuhlé (přibližně hodinu). |
4 | Zelené hroznové víno a 120 g modrého rozkrájíme po délce na půlky a vyjmeme semínka. Zbytek modrého vína nasekáme nebo nastříháme na malé kousíčky a dáme do lednice. |
5 | Víno naskládáme na tvarohový podklad ve formě do tvaru hroznů. Opatrně nalijeme na hrozny želé tak, aby je celé pokrylo, ale nesmějí v něm plavat. Formu zakryjeme a necháme v lednici, až želé úplně ztuhne, asi 20 minut. Zbylé želé necháme při pokojové teplotě, aby zůstalo tekuté. |
6 | Nalijeme ho na hrozny, zakryjeme a dáme na 3 hodiny do lednice. Před podáváním vyjmeme dezert z formy a ozdobíme ho kousíčky hroznů. |
Poznámka
Servírujeme studené. Želé použijeme o obsahu 142 g v jednom balení.