Vejce pečená se smetanou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce pečená se smetanou a sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17455 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 268,2mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce pečená se smetanou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vysypeme polovinou nastrouhaného sýra. Na sýr rozklepneme vejce vedle sebe jako volská oka, osolíme, polijeme smetanou, posypeme zbylým sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. |
2 | Pokrm pečeme 10 - 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Žloutky by měly zůstat polotuhé. |
3 | Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.