Vejce v paprikové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v paprikové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17459 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko acidofilní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 269,6mg |
Draslík | 322,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko acidofilní, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v paprikové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla a zalijeme vínem. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, chvíli dusíme. |
2 | Přilijeme kyselé mléko rozmíchané s moukou, vaříme do zhoustnutí, podle chuti osolíme. |
3 | Vejce uvařená na hniličku oloupeme, vložíme do nahřáté mísy a přelijeme přecezenou omáčkou. |
4 | Nakonec pokrm pokapeme rozpuštěným máslem promíchaným s mletou paprikou. |
5 | Podáváme jako teplý předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vejce předem uvaříme (čas na vaření vajec není započítán).