Recept

Vejce v paprikové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 17459
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko acidofilní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
3% Sacharidy 11 g
27% Tuky 21 g
10% Sodík 195 mg
19% Bílkoviny 11 g

Vejce v paprikové omáčce postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla a zalijeme vínem. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, chvíli dusíme.

2

Přilijeme kyselé mléko rozmíchané s moukou, vaříme do zhoustnutí, podle chuti osolíme.

3

Vejce uvařená na hniličku oloupeme, vložíme do nahřáté mísy a přelijeme přecezenou omáčkou.

4

Nakonec pokrm pokapeme rozpuštěným máslem promíchaným s mletou paprikou.

5

Podáváme jako teplý předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vejce předem uvaříme (čas na vaření vajec není započítán).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept