Pikantní kuřecí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuřecí maso
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1746 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Jablka |
400 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 68,6mg |
Draslík | 483,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Jablka, Med včelí, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kuřecí maso postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a přidáme olej, med, škrob a koření. |
2 | Promícháme a dáme na 24 hod. odležet. |
3 | Poté směs orestujeme, když je maso téměř hotové přidáme nakrájená jablka a krátce osmahneme. |