Vepřová játra se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17466 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
80 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 389,9mg |
Draslík | 728,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na řízky, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce, zprudka opečeme v pánvi na rozpuštěné slanině. |
2 | K opečeným játrům přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, na nudličky rozkrájené papriky a omytá, na kolečka pokrájená rajčata. Dusíme pod pokličkou do měkka. |
3 | Hotová játra podle chuti osolíme. |
4 | Podáváme s rýží nebo se slaným pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.