Kapr dušený s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený s paprikami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17470 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Nové koření celé |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 122,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Nové koření celé, Paprikové lusky čerstvé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr dušený s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce kapra osolíme, urovnáme těsně vedle sebe do zapékací mísy. Mezery mezi porcemi vyplníme oloupanou, nakrájenou cibulí, kořením a očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami. Povrch poklademe vločkami másla, přilijeme trochu horké vody a pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Téměř měkké porce ryby posypeme nastrouhaným sýrem, bez pokličky ještě krátce zapečeme. |
3 | Podáváme s petrželkovými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.