Salát z červeného zelí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17480 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 604kJ
5% Sacharidy 18 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 197 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 391,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z červeného zelí na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté zelí jemně nakrájíme a osolíme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vínem a dusíme doměkka. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, zalijeme šťávou z dušeného zelí a promícháme. Nalijeme zpět na zelí. |
3 | Nakonec salát podle chuti osladíme. |