Jednoduchý recept

Jogurtový rosol

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17483
Kategorie: Želé

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr moučkový
400 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Rum
6 ks Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 680kJ
16% Sacharidy 57 g
4% Tuky 3 g
9% Sodík 186 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jogurtový rosol postup přípravy receptu:

1

Jogurt smícháme s cukrem, citronovou šťávou a chvíli zahříváme.

2

Želatinu namočíme na chvíli do studené vody, vyjmeme ji, vymačkáme a rozpustíme ve 2 lžících horké vody. Spolu s citronovou kůrou a rumem ji zamícháme do jogurtu.

3

Směs nalijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a dáme vychladit.

4

Ztuhlý rosol vyklopíme a podáváme ozdobený ovocem nebo politý čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept