Jogurtový rosol - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový rosol
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17483 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
400 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Rum |
6 ks | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 159,7mg |
Vláknina | 13,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Rum, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Jogurtový rosol postup přípravy receptu:
1 | Jogurt smícháme s cukrem, citronovou šťávou a chvíli zahříváme. |
2 | Želatinu namočíme na chvíli do studené vody, vyjmeme ji, vymačkáme a rozpustíme ve 2 lžících horké vody. Spolu s citronovou kůrou a rumem ji zamícháme do jogurtu. |
3 | Směs nalijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a dáme vychladit. |
4 | Ztuhlý rosol vyklopíme a podáváme ozdobený ovocem nebo politý čokoládou. |