Dort z čerstvého ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort z čerstvého ovoce
Dort z čerstvého ovoce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17488 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
225 g | Borůvky |
60 g | Cukr moučkový |
350 g | Jahody zahradní |
2 ks | Kiwi |
4 polévková lžíce | Likér pomerančový |
225 g | Maliny |
1 ks | Meloun cukrový |
1 ks | Meloun vodní |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 61,9mg |
Draslík | 613,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 889,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Maliny, Meloun vodní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Likér pomerančový, Meloun cukrový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort z čerstvého ovoce postup přípravy receptu:
1 | Ananasový a cukrový meloun překrojíme podélně na 4 díly, zrníčka odstraníme. Dílky nakrájíme napříč na 2,5 cm silné plátky, z každého plátku odkrojíme kůru a odložíme. |
2 | Vršek a slupku z ananasu odřízneme, potom ananas rozpůlíme podélně a příčně ho nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dřevnatou část ze středu odstraníme. Asi čtvrtinu ananasu nakrájíme na malé kostky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na dílky. |
3 | Na plochý podnos s okrajem naaranžujeme větší plátky melounu do kruhu. Doprostřed dáme vrstvu plátků melounu, kolem nich rozložíme větší plátky ananasového melounu. Pokračujeme další vrstvou plátků ananasového melounu. Zbytkem ananasu a plátky melounu zaplníme střed a mezery. Navrch dáme dílky kiwi. |
4 | Zbylou plochu na povrchu dortu pokryjeme hromádkami jahod, borůvek, malin a kostiček ananasu. Dort obalíme fólií a dáme do lednice. Chladíme minimálně hodinu. Mezitím si připravíme šlehačku s pomerančovým likérem a cukrem, vše vyšleháme do tuha. Podáváme k dortu zvlášť. |