Rybí guláš se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí guláš se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1749 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
300 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Pangasius - filety |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 44,3mg |
Draslík | 609,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kapr obecný, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pangasius - filety, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí guláš se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme rybí maso, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Posypeme je paprikou, opepříme a necháme odležet. |
3 | Nakrájenou slaninu na kostičky zpěníme v hrnci. |
4 | Přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. |
5 | Zasypeme moukou, vložíme nakrájenou papriku, rajčata zbavená slupky též pokrájená a zalijeme vývarem z masoxu. |
6 | Dusíme 10 minut. |
7 | Přidáme nakrájené žampiony, česnek, kmín, špetku majoránky a rybu. |
8 | Guláš povaříme, aby maso změklo. |
9 | Dochutíme solí a pepřem. |