Pohanková kaše s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková kaše s brynzou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17490 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Pohanka |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Brynza |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 292,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Pohanka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková kaše s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Pohanku spaříme, propláchneme studenou vodou a vložíme na cibuli zpěněnou na oleji. Zalijeme vodou a pod pokličkou zvolna dusíme na kaši. |
2 | Pohankovou kaši podáváme politou na kostičky nakrájenou, rozehřátou slaninou a posypanou rozdrobenou brynzou. |