Ojíněné třešně s polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ojíněné třešně s polevou
Ojíněné třešně s polevou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17494 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
350 g | Čokoláda hořká |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
900 g | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 44,8mg |
Draslík | 408,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ojíněné třešně s polevou postup přípravy receptu:
1 | Třešně opereme, stopky i pecky ponecháme. Třešně osušíme a rozložíme na tác, tak aby se nedotýkaly. |
2 | Třešně dáme do mrazáku a vyjmeme je až těsně před servírováním. |
3 | Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni nebo v rendlíku. |
4 | Třešně necháme trochu povolit a rozložíme je na velký tác, podáváme s čokoládovou omáčkou, kterou servírujeme zvlášť v misce. |