Jednoduchý recept

Rýžový nákyp se skořicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17497
Kategorie: Rýže

Ingredience

60 g Cukr krupice
1200 ml Mléko plnotučné
120 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 990kJ
10% Sacharidy 36 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 2 mg
13% Bílkoviny 8 g
Rýžový nákyp se skořicí

Rýžový nákyp se skořicí postup přípravy receptu:

1

Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu, vmícháme rýži. Zmírníme plamen a za občasného promíchání vaříme 45-50 minut, až je rýže měkká a směs zhoustne.

2

Do horké kaše vmícháme cukr. Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme směsí. Pekáček vložíme do velkého pekáče s vodou tak, aby voda sahala do poloviny malého pekáčku.

3

Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Vršek hotového nákypu ozdobíme skořicí ve tvaru mřížky. Podáváme teplý nebo studený.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept