Horký citronový nákyp v miskách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký citronový nákyp v miskách
Horký citronový nákyp v miskách
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17498 |
Ingredience
2 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 74,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horký citronový nákyp v miskách postup přípravy receptu:
1 | Sníh ušleháme se 100 g cukru, až je sníh tuhý a lesklý. |
2 | Žloutky utřeme se zbytkem cukru, přidáme tři lžíce citronové šťávy a lžíci nastrouhané kůry. Postupně přidáme mléko, máslo a mouku. Opatrně vmícháme sníh a vše spojíme. |
3 | Zapékací misky nebo formičky o obsahu 175 ml vymažeme tukem. Naplníme je směsí a dáme je do velkého pekáče s vařící vodou tak, aby voda sahala do poloviny misek. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut, až porce na povrchu zezlátnou. Vyjmeme a necháme vychladnout. |