Recept

Nákyp z francouzského chleba

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17500

Ingredience

1 ks Citrony
90 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Sirup Golden
750 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
225 g Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 886kJ
8% Sacharidy 31 g
78% Tuky 59 g
3% Sodík 60 mg
20% Bílkoviny 11 g

Nákyp z francouzského chleba postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na šikmé plátky, silné asi 1 cm a 12,5 cm dlouhé. Každý plátek namažeme máslem.

2

Zapékací mísu na nákyp vyložíme plátky chleba, namazanou stranou nahoru, tak aby zaplnily celou mísu. Jednu patku dáme do středu.

3

Smetanu vyšleháme s vejci, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Směsí zalijeme chleba.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-50 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby a potřeme ho sirupem. Podáváme horký nebo studený.

Poznámka

Můžeme ozdobit šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept