Recept

Smetanový skořicový dort

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17501
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao - prášek
175 g Máslo čerstvé
215 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Skořice mletá
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 047kJ
5% Sacharidy 17 g
25% Tuky 19 g
0% Sodík 5 mg
5% Bílkoviny 3 g

Smetanový skořicový dort postup přípravy receptu:

1

Pergamen na pečení si nastříháme na 9 kruhů o průměru 20 cm.

2

V míse ušleháme máslo nebo margarín, cukr, skořici, vejce a 150 g mouky. Šleháme a postupně přidáme zbytek mouky, až se vytvoří hladké těsto.

3

Plechy navlhčíme vodou, na ně dáme papírové kruhy, které potřeme tenkou vrstvou těsta. Na každý dáme asi 4 lžíce.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut, až pláty lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout na mřížce. Takto upečeme všechny pláty.

5

Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, z plátů opatrně sejmeme papír a každý potřeme šlehačkou, vyrovnáme je na sebe a zakončíme vrstvou šlehačky. Povrch posypeme kakaem a nožem na povrchu naznačíme 16 porcí dortu.

6

Dáme do lednice a necháme 4 hodiny odpočinout, aby dort změkl.

Poznámka

Skořici můžeme nahradit mletým zázvorem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept