Smetanový skořicový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový skořicový dort
Smetanový skořicový dort
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17501 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
175 g | Máslo čerstvé |
215 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 59,4mg |
Draslík | 10,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový skořicový dort postup přípravy receptu:
1 | Pergamen na pečení si nastříháme na 9 kruhů o průměru 20 cm. |
2 | V míse ušleháme máslo nebo margarín, cukr, skořici, vejce a 150 g mouky. Šleháme a postupně přidáme zbytek mouky, až se vytvoří hladké těsto. |
3 | Plechy navlhčíme vodou, na ně dáme papírové kruhy, které potřeme tenkou vrstvou těsta. Na každý dáme asi 4 lžíce. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut, až pláty lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout na mřížce. Takto upečeme všechny pláty. |
5 | Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, z plátů opatrně sejmeme papír a každý potřeme šlehačkou, vyrovnáme je na sebe a zakončíme vrstvou šlehačky. Povrch posypeme kakaem a nožem na povrchu naznačíme 16 porcí dortu. |
6 | Dáme do lednice a necháme 4 hodiny odpočinout, aby dort změkl. |
Poznámka
Skořici můžeme nahradit mletým zázvorem.