Rakouský čokoládový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rakouský čokoládový dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17505 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
175 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
60 g | Poleva čokoládová |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 212,8mg |
Draslík | 252,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Poleva čokoládová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rakouský čokoládový dort postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozpustíme máslo a čokoládu, až se rozpustí a spojí. Potom odstavíme. |
2 | V míse ušleháme bílky a po částech zašleháme 60 g cukru. Žloutky a zbytek cukru utřeme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a třeme, až se vše spojí. Vsypeme mouku a třeme do hladkého těsta. Na závěr vmícháme sníh. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 23 cm. Forma musí být vymazaná máslem a vysypaná moukou. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-35 minut. Dort při pečení nabude a na povrchu popraská. Hotový dort necháme zcela vychladnout, patrně se ve středu trochu propadne. |
4 | Z tabulky čokoládové polevy si připravíme hobliny. Půjdou lépe vyrábět, když polevu necháme na chvíli v mrazáku. Nožem potom seškrábeme hobliny. |
5 | Dort vyjmeme z formy a dáme ho na tác. Pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme hoblinami. Podáváme se šlehačkou. |