Jednoduchý recept

Zeleninová polévka s droždím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17506

Ingredience

2 ks Brambory
0,5 kostka Bujón hovězí
0,3 ks Celer bulvový
60 g Droždí
2 polévková lžíce Houby sušené
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 656kJ
7% Sacharidy 24 g
4% Tuky 3 g
49% Sodík 970 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zeleninová polévka s droždím postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme na chvíli do osolené vody.

2

Oloupanou mrkev a celer nakrájíme nadrobno, omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky.

3

Houby a zeleninu vložíme s kostkou bujónu do hrnce s vodou, přidáme kmín a vaříme.

4

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme po chvíli k zelenině.

5

Droždí osmažíme na pánvi na oleji a vložíme do polévky těsně před dovařením.

6

Z vejce a mouky připravíme kapání, zavaříme do polévky a nakonec přisypeme nasekanou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept