Zeleninová polévka s droždím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s droždím
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17506 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
0,5 kostka | Bujón hovězí |
0,3 ks | Celer bulvový |
60 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Houby sušené |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 61,4mg |
Draslík | 852,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 314,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Bujón hovězí, Celer bulvový, Droždí, Kmín celý, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s droždím postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby namočíme na chvíli do osolené vody. |
2 | Oloupanou mrkev a celer nakrájíme nadrobno, omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. |
3 | Houby a zeleninu vložíme s kostkou bujónu do hrnce s vodou, přidáme kmín a vaříme. |
4 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme po chvíli k zelenině. |
5 | Droždí osmažíme na pánvi na oleji a vložíme do polévky těsně před dovařením. |
6 | Z vejce a mouky připravíme kapání, zavaříme do polévky a nakonec přisypeme nasekanou pažitku. |