Dušená brokolice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená brokolice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17511 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brokolice |
0,3 ks | Bujón hovězí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 397,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená brokolice postup přípravy receptu:
1 | Stonky z brokolice omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do kastrolu na olej. Podlijeme vodou, přidáme kousek bujónu a okořeníme Vegetou. Vložíme růžičky brokolice a pod pokličkou vše dusíme 15-20 minut. |
Poznámka
Dušenou brokolici podáváme s citronovou nebo žloutkovou omáčkou.