Kedlubny na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny na paprice
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17512 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 g | Tuk |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 384,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny na paprice postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme mletou papriku a rozmícháme. Vložíme oloupané, na kousky nakrájené mladé kedlubny, podle chuti osolíme a dusíme doměkka. |
2 | Měkké kedlubny mírně opepříme, zalijeme zakysanou smetanou rozkvedlanou s hrubou moukou a ještě chvíli podusíme. |