Lilek plněný houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek plněný houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17516 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 497,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek plněný houbami postup přípravy receptu:
1 | Lilky podélně rozkrojíme, osolíme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěné, nakrájené houby a omyté, nakrájené rajče. Vše okořeníme trochou vegety a opepříme. |
3 | Lilky vydlabeme, dužinu nasekáme a přidáme k houbám. Směsí naplníme lilky, urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. |
4 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |