Sýrové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové suflé
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17527 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
65 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
160 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
80 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 247,6mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové suflé postup přípravy receptu:
1 | Mouku rozmícháme v mléce, přidáme 60 g másla, nastrouhané sýry, sůl a pepř. Mícháme na plotně na mírném ohni, až vznikne kaše, která se nechytá ke kastrolu. Necháme vychladnout. |
2 | Potom do kaše vmícháme žloutky a zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Zbývajícím máslem vymažeme zapékací mísu, nalijeme do ní připravenou směs a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. |