Ruská Pascha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská Pascha
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17529 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
1 hrst | Mandle plátky |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh tučný |
3 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 296,3mg |
Draslík | 208,5mg |
Vláknina | 777,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 403,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská Pascha postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh utřeme s máslem, přidáme vejce, sůl a smetanu. Směs opatrně mícháme a zahříváme na mírném ohni - nesmíme vařit. |
2 | Přidáme cukr, vanilkový cukr, rozinky, plátky mandlí a vše promícháme. |
3 | Cedník vyložíme plátěným ubrouskem, nalijeme paschu, zavážeme, zatížíme a necháme do druhého dne stát. |
4 | Obsah cedníku vyklopíme na talíř a podáváme. |
Poznámka
Pascha je ruský velikonoční moučník.