Cizrnový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnový salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1753 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Cizrna |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Majonéza |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 773,9mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cizrna, Jogurt bílý, Majonéza, Okurky nakládané, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnový salát postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu dáme do hrnce s vlažnou vodou nabobtnat. |
2 | Druhý den přebytečnou vodu vyměníme za novou a cizrnu uvaříme. |
3 | Zálivku připravíme z jogurtu a majonézy. |
4 | Přidáme nasekanou cibulku a okurky, osolíme a opepříme. |
5 | Zálivku promícháme s nakrájenými rajčaty a cizrnou. |
6 | Nakonec přimícháme do salátu uvařené vejce. |