Recept

Čočka s rýží po vídeňsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17532

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
100 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Strouhanka
20 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 386kJ
21% Sacharidy 75 g
28% Tuky 21 g
22% Sodík 436 mg
35% Bílkoviny 20 g

Čočka s rýží po vídeňsku postup přípravy receptu:

1

Zvlášť uvaříme čočku a zvlášť rýži.

2

Měkkou čočku s rýží promícháme a přidáme nové koření, nadrobno nakrájenou, na sádle osmahnutou cibulku, na kostičky nakrájenou slaninu a podle chuti sůl a pepř.

3

Směs vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept