Frankfurtské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtské brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17534 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
4 ks | Párky Frankfurtské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 194,1mg |
Draslík | 859,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frankfurtské brambory postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a spolu s párky nakrájíme na kolečka. |
2 | Pekáč vymažeme sádlem a urovnáme do něj střídavě vrstvy brambor a párků. Povrch polijeme rozpuštěným sádlem, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. |
3 | Pokrm rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s hlávkovým salátem.