Recept

Jelení hřbet na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17535

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 l Hovězí vývar základní
3 ks Jalovec
1000 g Jelení maso
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 215kJ
6% Sacharidy 21 g
58% Tuky 44 g
43% Sodík 861 mg
123% Bílkoviny 69 g

Jelení hřbet na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý jelení hřbet protkneme částí slaniny a osolíme.

2

Na pekáč vložíme zbylou slaninu, máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka je opečeme, podlijeme trochou vývaru a dusíme.

3

Když je maso poloměkké, zaprášíme omáčku moukou, přidáme všechno koření a přilijeme citronovou šťávu. Maso dopečeme v troubě.

4

Nakonec přilijeme smetanu, krátce provaříme a omáčku přecedíme.

5

Měkké maso naporcujeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme s rýží nebo s opečenými bramborami a brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept