Jelení hřbet na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení hřbet na smetaně
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17535 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
3 ks | Jalovec |
1000 g | Jelení maso |
80 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 283,5mg |
Draslík | 968,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 106,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Jelení maso, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení hřbet na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý jelení hřbet protkneme částí slaniny a osolíme. |
2 | Na pekáč vložíme zbylou slaninu, máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka je opečeme, podlijeme trochou vývaru a dusíme. |
3 | Když je maso poloměkké, zaprášíme omáčku moukou, přidáme všechno koření a přilijeme citronovou šťávu. Maso dopečeme v troubě. |
4 | Nakonec přilijeme smetanu, krátce provaříme a omáčku přecedíme. |
5 | Měkké maso naporcujeme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s rýží nebo s opečenými bramborami a brusinkovým kompotem.