Knedlíky z horkých brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z horkých brambor
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17538 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory |
210 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 845,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z horkých brambor postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a ještě horké prolisujeme nebo na pomoučeném vále zasypeme krupicí a rozválíme. |
2 | Přidáme sůl, vejce, mouku, prohněteme a do těsta zapracujeme na kostky nakrájenou žemli. |
3 | Tvarujeme menší kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě 15 minut. |
4 | Ihned po uvaření každý knedlík natrhneme vidličkou. |