Tuňákový salát s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový salát s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1754 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Jablka |
3 kávová lžička | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
400 g | Těstoviny konzumní |
150 g | Tuňák v oleji |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 68,1mg |
Draslík | 152,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 126,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Majonéza, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Těstoviny konzumní, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový salát s jablky postup přípravy receptu:
1 | Dle návodu uvaříme těstoviny. |
2 | Nakrájíme jablko, eidam a natvrdo vařené vejce na malé kousky. |
3 | Zeleninu osmahneme. |
4 | Do těstovin dáme nakrájené jablko, sýr, vejce, zeleninu, tuňáka a majonézu. |
5 | Vše promícháme a dáme vychladit. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.