Babiččina bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Babiččina bábovka
Babiččina bábovka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17545 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
400 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
225 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
350 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 159,6mg |
Draslík | 98,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 225,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Babiččina bábovka postup přípravy receptu:
1 | Šlehačem zpracujeme máslo, cukr, mouku, mléko, prášek do pečiva a vejce. Vše hněteme do hladkého těsta. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 23 cm. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50-55 minut. |
4 | Hotovou bábovku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy a pocukrujeme. |