Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17546

Ingredience

200 g Cukr krupice
150 g Mandle
150 ml Mléko plnotučné
215 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Tresť mandlová
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 442kJ
14% Sacharidy 50 g
18% Tuky 13 g
1% Sodík 21 mg
17% Bílkoviny 9 g

Mandlové lasturky postup přípravy receptu:

1

Oloupané mandle opražíme na sucho v pánvi, necháme vychladnout a umeleme.

2

Formičky ve tvaru lastur o průměru 12,5 cm vymažeme tukem.

3

V míse smícháme mandle, mouku a cukr. V menší misce rozšleháme vejce a přidáme k nim tresť a mléko. Směs smícháme s mandlovou směsí.

4

Těsto nalijeme do formiček tak, aby kolem něj zůstal 1 cm široký okraj. Formičky dáme na plech, pokud nedrží, podložíme je alobalem.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut. Vyjmeme a necháme lasturky 5 minut chladit na roštu. Nožem uvolníme okraje formiček a lasturky vyklopíme na mřížku, kde je necháme zcela vychladnout.

Poznámka

Podáváme s jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept