Mandlové lasturky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové lasturky
Mandlové lasturky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17546 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
150 g | Mandle |
150 ml | Mléko plnotučné |
215 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Tresť mandlová |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 63,2mg |
Draslík | 180,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 117,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové lasturky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané mandle opražíme na sucho v pánvi, necháme vychladnout a umeleme. |
2 | Formičky ve tvaru lastur o průměru 12,5 cm vymažeme tukem. |
3 | V míse smícháme mandle, mouku a cukr. V menší misce rozšleháme vejce a přidáme k nim tresť a mléko. Směs smícháme s mandlovou směsí. |
4 | Těsto nalijeme do formiček tak, aby kolem něj zůstal 1 cm široký okraj. Formičky dáme na plech, pokud nedrží, podložíme je alobalem. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut. Vyjmeme a necháme lasturky 5 minut chladit na roštu. Nožem uvolníme okraje formiček a lasturky vyklopíme na mřížku, kde je necháme zcela vychladnout. |
Poznámka
Podáváme s jahodami.