Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17547
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

225 g Čokoláda hořká
200 g Cukr krupice
45 g Kakao - prášek
2 kávová lžička Káva instantní
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Tuk
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 996kJ
12% Sacharidy 44 g
40% Tuky 30 g
4% Sodík 73 mg
17% Bílkoviny 10 g

Mocca dort s motýlky postup přípravy receptu:

1

175 g čokolády na vaření nastrouháme najemno. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny, přidáme mouku, chvíly třeme a přidáme nastrouhanou čokoládu. Potom lehce vmícháme sníh.

2

Těsto rozetřeme do rozevírací dortové formy o průměru 25 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40-45 minut. Hotový dort překlopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

3

Mezitím si připravíme čokoládové motýlky. Na pergamenový papír si vyznačíme obrysy motýlků. V rendlíku se silným dnem rozpustíme zbývající čokoládu s tukem. Necháme trochu vychladnout a přendáme ji do kornoutku z pergamenu, špičku ustřihneme tak, aby vznikl 3 mm široký otvor. Nastříkáme motýlky podle vzoru a necháme je ztuhnout v chladu.

4

Na mocca krém si ušleháme smetanu, kakao, instantní kávu a zbylý cukr. Čtvrtinu krému dáme do cukrářského sáčku se středně velkým hvězdicovým nástavcem, zatím odložíme stranou.

5

Dort vyjmeme z formy a vodorovně ho rozřízneme na tři díly. První plát dáme na plochý tác, řeznou stranou nahoru. Potřeme ho asi čtvrtinou krému a pokračujeme dalšími vrstvami až skončíme třetím plátem, řeznou stranou dolů. Povrch dortu a boky potřeme tenkou vrstvou krému. Krémem v sáčku vytvoříme na povrchu dortu ozdobný vzor a ozdobíme ho motýlky. Necháme v lednici vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept