Recept

Dušená kapusta se slaninou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 1755
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 špetka Cukr třtinový
1 ks Kapusta hlávková
1 kávová lžička Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
400 g Slanina vepřová
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 757kJ
7% Sacharidy 27 g
66% Tuky 49 g
50% Sodík 991 mg
36% Bílkoviny 20 g

Dušená kapusta se slaninou postup přípravy receptu:

1

Na slunečnicovém oleji vypečeme nakrájenou slaninu, přisypeme cukr, pár kapek bílého vinného octa a nastrouhanou kapustu. Zalijeme kuřecím vývarem.

2

Vaříme cca 10-15 minut aby kapusta byla měkká, ale trochu křupala.

3

Podle chuti osolíme, opepříme, můžeme i dosladit a přidat více octa.

Poznámka

Slaninu můžeme nahradit italskou pancetta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept