Dušená kapusta se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kapusta se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1755 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Cukr třtinový |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
400 g | Slanina vepřová |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 68,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kapusta hlávková, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kapusta se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Na slunečnicovém oleji vypečeme nakrájenou slaninu, přisypeme cukr, pár kapek bílého vinného octa a nastrouhanou kapustu. Zalijeme kuřecím vývarem. |
2 | Vaříme cca 10-15 minut aby kapusta byla měkká, ale trochu křupala. |
3 | Podle chuti osolíme, opepříme, můžeme i dosladit a přidat více octa. |
Poznámka
Slaninu můžeme nahradit italskou pancetta.