Roláda jednoduchá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda jednoduchá
Roláda jednoduchá
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17552 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Med včelí |
120 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
120 g | Ořechy lískové |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 105,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 96,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Olej rostlinný, Ořechy lískové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda jednoduchá postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháme 60 g cukru a vyšleháme lesklý a pevný sníh. Žloutky utřeme s 60 g cukru, přidáme mouku a spojíme se sněhem. |
2 | Těsto vlijeme na vymazaný a pečícím papírem vyložený plech o rozměrech 33 x 23 cm. Pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190°C. Hotový plát vyklopíme a pomocí utěrky srolujeme. Zatímco roláda chladne, ušleháme smetanu na tuhou šlehačku. |
3 | Lískové oříšky opražíme na suché pánvi dozlatova a necháme vychladnout. 12 z nich nasekáme nahrubo, ostatní najemno. Do poloviny šlehačky přimícháme med a jemně nasekané oříšky. Směs natřeme na rozbalenou roládu a svineme. Dáme na oválnou mísu. |
4 | Zbytek šlehačky dáme do cukrářského sáčku s širokým hvězdicovým nástavcem a roládu na povrchu ozdobíme a posypeme nahrubo nasekanými oříšky. Ihned podáváme nebo uložíme do chladu. |