Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17552
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

120 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Med včelí
120 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
120 g Ořechy lískové
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 086kJ
6% Sacharidy 21 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 27 mg
10% Bílkoviny 6 g

Roláda jednoduchá postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháme 60 g cukru a vyšleháme lesklý a pevný sníh. Žloutky utřeme s 60 g cukru, přidáme mouku a spojíme se sněhem.

2

Těsto vlijeme na vymazaný a pečícím papírem vyložený plech o rozměrech 33 x 23 cm. Pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190°C. Hotový plát vyklopíme a pomocí utěrky srolujeme. Zatímco roláda chladne, ušleháme smetanu na tuhou šlehačku.

3

Lískové oříšky opražíme na suché pánvi dozlatova a necháme vychladnout. 12 z nich nasekáme nahrubo, ostatní najemno. Do poloviny šlehačky přimícháme med a jemně nasekané oříšky. Směs natřeme na rozbalenou roládu a svineme. Dáme na oválnou mísu.

4

Zbytek šlehačky dáme do cukrářského sáčku s širokým hvězdicovým nástavcem a roládu na povrchu ozdobíme a posypeme nahrubo nasekanými oříšky. Ihned podáváme nebo uložíme do chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept