Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17555

Ingredience

500 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
250 ml Džus jablečný
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
450 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
3 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
350 ml Olej rostlinný
225 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 290kJ
25% Sacharidy 90 g
175% Tuky 132 g
1% Sodík 30 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mrkvová bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a skořici. V menší míse rozšleháme vejce s olejem, nastrouhanou mrkev, mleté ořechy a jablečný džus. Směs vmícháme do moučné směsi a vše promícháme.

2

Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 80 minut. Bábovku necháme 10 minut chladnout na mřížce, potom ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

3

Polevu si připravíme z moučkového cukru a 5 lžic vody. Bábovku dáme na mísu a polijeme ji hustou polevou.

Poznámka

Z těsta se dá upéci i mrkvový dort s tvarohovou náplní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept