Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17557

Ingredience

Poleva
175 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Káva instantní
2 polévková lžíce Voda pitná
Andělský dort
250 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Kyselina citrónová
3 polévková lžíce Káva instantní
75 g Mandle
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
385 ml Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 160kJ
16% Sacharidy 57 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 55 mg
11% Bílkoviny 6 g

Andělský dort postup přípravy receptu:

1

Bílky ušleháme s kávou a kyselinou vinnou na tuhý sníh, postupně vmícháme krupicový cukr a mouku smíchanou s moučkovým cukrem.

2

Těsto přelijeme do dortové formy s otvorem uprostřed o průměru 25 cm nebo do formy na bábovku o obsahu 3,5 l.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35-40 minut. Hotový dort dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout, potom vyklopíme na tác.

4

Připravíme kávovou polevu: kávu rozmícháme s horkou vodou, přidáme cukr a vše utřeme dohladka.

5

Polevou potřeme povrch dortu a posypeme sekanými opraženými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept