Andělský dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Andělský dort
Andělský dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17557 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Poleva | |
---|---|
175 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Káva instantní |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Andělský dort | |
250 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Káva instantní |
2 kávová lžička | Kyselina citrónová |
75 g | Mandle |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
385 ml | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 156,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Káva instantní, Voda pitná, Cukr krupice, Cukr moučkový, Káva instantní, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Andělský dort postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme s kávou a kyselinou vinnou na tuhý sníh, postupně vmícháme krupicový cukr a mouku smíchanou s moučkovým cukrem. |
2 | Těsto přelijeme do dortové formy s otvorem uprostřed o průměru 25 cm nebo do formy na bábovku o obsahu 3,5 l. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35-40 minut. Hotový dort dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout, potom vyklopíme na tác. |
4 | Připravíme kávovou polevu: kávu rozmícháme s horkou vodou, přidáme cukr a vše utřeme dohladka. |
5 | Polevou potřeme povrch dortu a posypeme sekanými opraženými mandlemi. |