Recept

Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1756
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Ocet Sherry
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
85 g Ořechy lískové
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
20 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,262 kcal
Kilojoule 5 279kJ
70% Sacharidy 252 g
33% Tuky 25 g
22% Sodík 448 mg
52% Bílkoviny 30 g

Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Asi 20 ks menších pórků s oříznutými konci rozložíme do širšího kastrolu ve dvou vrstvách na sebe. Zalijeme vařící vodou, pórky musí být ponořené.

2

Pod pokličkou vaříme cca 6 minut doměkka. Slijeme, zchladíme a dáme stranou.

3

Opražené lískové oříšky nasekáme v ruce nebo v robotu, smícháme s olejem, citrusovými šťávami, octem a solí. Vše dobře smícháme až vznikne zálivka do které přidáme nasekanou petrželku.

4

Pórky grilujeme z každé strany asi jednu minutu.

5

Horké dáme na talíře a přelijeme zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept