Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1756 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Ocet Sherry |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
85 g | Ořechy lískové |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
20 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 252g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 67g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 216,6mg |
Vitamín E | 19,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ořechy lískové, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Asi 20 ks menších pórků s oříznutými konci rozložíme do širšího kastrolu ve dvou vrstvách na sebe. Zalijeme vařící vodou, pórky musí být ponořené. |
2 | Pod pokličkou vaříme cca 6 minut doměkka. Slijeme, zchladíme a dáme stranou. |
3 | Opražené lískové oříšky nasekáme v ruce nebo v robotu, smícháme s olejem, citrusovými šťávami, octem a solí. Vše dobře smícháme až vznikne zálivka do které přidáme nasekanou petrželku. |
4 | Pórky grilujeme z každé strany asi jednu minutu. |
5 | Horké dáme na talíře a přelijeme zálivkou. |