Citronový tvarohový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový tvarohový dort
Citronový tvarohový dort
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17561 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
3 ks | Citrony |
25 g | Cukr třtinový |
250 g | Lesní plody - mražené |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mléko zahuštěné slazené |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
175 g | Suchar dietní |
350 g | Sýr krémový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 309,9mg |
Draslík | 239,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 952,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Suchar dietní, Sýr krémový, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lesní plody - mražené, Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné slazené, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový tvarohový dort postup přípravy receptu:
1 | Dietní suchary dáme do sáčku a válečkem je rozdrtíme na drobky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr a rozdrobené suchary, vše smícháme. Hmotu upěchujeme na dno formy s pérovým uzávěrem o průměru 20 cm. |
2 | Sýr utřeme s nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou dohladka, přidáme salko a třeme do krému. |
3 | Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a vmícháme jí do sýrového krému. Směsí naplníme formu tak, aby stejnoměrně pokryla sucharový základ. Uhladíme povrch a dáme do lednice ztuhnout. |
4 | Ztuhlý dort opatrně vyjmeme z formy a dáme ho na tác. Stěrkou rozetřeme zakysanou smetanu na povrch dortu a ozdobíme ho ovocem. |