Recept

Tvarohový dort z bílé čokolády

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 17562

Ingredience

60 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kakao - prášek
200 g Máslo čerstvé
315 g Sušenky Club - máslové
900 g Sýr krémový
4 ks Vejce slepičí
450 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 132kJ
14% Sacharidy 49 g
77% Tuky 58 g
15% Sodík 302 mg
20% Bílkoviny 11 g

Tvarohový dort z bílé čokolády postup přípravy receptu:

1

Máslové sušenky dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem na drobky. Můžeme je zpracovat i v mixéru. Drobky promícháme s 90 g másla a směs upěchujeme do rozevírací formy o průměru 25 cm tak, aby pokryla dno a stěny formy do výšky 1 cm od okraje.

2

Kousky bílé, nejlépe švýcarské čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a necháme vychladnout. Sýr spojíme se zbytkem másla, přidáme cukr, čokoládu, vejce a vše utřeme na hladký krém. Ten nalijeme na připravený dortový korpus a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi hodinu. Necháme vychladnout ve formě na mřížce. Vychladlý dort zakryjeme a dáme do lednice asi na 4 hodiny.

3

Ztuhlý dort vyjmeme z formy a přendáme na tác. Povrch dortu posypeme kakaem. Servírujeme na tmavých talířích.

Poznámka

Můžeme ozdobit také hoblinkami z bílé čokolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept