Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17564

Ingredience

Náplň
2 ks Citrony
200 g Cukr krupice
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Pomeranče
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
900 g Sýr Ricotta
6 ks Vejce slepičí
Torta ricotta
60 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 420kJ
15% Sacharidy 54 g
45% Tuky 34 g
5% Sodík 107 mg
31% Bílkoviny 17 g

Torta ricotta postup přípravy receptu:

1

Hnětačem zpracujeme mouku, cukr, máslo, marsalu a žloutky na hladké těsto. Z těsta utvoříme kouli a dáme ji na hodinu do lednice. Do formy s pérovým uzávěrem o průměru 25 cm napěchujeme 3/4 těsta na dno a po stranách až do výšky 1 cm od okraje formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut, potom necháme ve formě vychladnout.

2

Mezitím si připravíme náplň: ricottu protlačíme jemným sítem do mísy a šlehačem utřeme dohladka. Přidáme cukr, smetanu, mouku, vejce a strouhanou citrónovou a pomerančovou kůru. Směs nalijeme do formy na těsto. Zbytek těsta rozkrájíme na proužky 1 cm široké a na povrchu dortu z nich vytvoříme mřížku.

3

Dort pečeme 75 minut, troubu vypneme a dort v ní necháme ještě hodinu dojít. Potom ho vyndáme a necháme zcela vychladnout. Zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice. Tuhý dort vyjmeme z formy a dáme na tác. Pocukrujeme a ozdobíme plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept